HUNENGGERESPFRAITAPORRUS

Városnéző séta

Minden út az Operához vezet

Kevés város fejlődött olyan látványosan, mint Budapest a 19. század második felében. Az Andrássy út és környéke abban az időben nyerte el ma is jellemző arculatát. A Belvárost (Deák tér) és a Hősök terén álló Milleniumi emlékművet összekötő, észak-kelet irányú, mintegy 2310 méter hosszúságú sétálóutcát a francia boulevardok mintájára építették: eleganciájával, lenyűgöző építészetével, megannyi látnivalóival méltán nevezhető a „magyar Champs-Elysées”-nek. A sugárút patinás házai nagykövetségeknek, legendás cukrászdáknak (Művész, Lukács) és világhírű színházaknak (Opera, Bábszínház) adnak otthont. A gazdag építészeti örökség, a történelmi, kulturális jelleg a belváros eseménydús életével párosul. Az Andrássy út 2002-ben felkerült az UNESCO rangos Világörökségi listájára!

A Deák téren kereszteződnek a város metróvonalai (M1 – a milleniumi földalatti, M2 – piros metróvonal, M3 – kék metróvonal), ez Budapest fő közlekedési csomópontja. Innen az Opera Garden Hotel & Apartments gyalogosan is könnyen megközelíthető egy kb. 5 perces városnéző sétával! Útban a szálloda felé megcsodálhatjuk az Andrássy út szépen felújított történelmi házait: a tehetős arisztokrata és polgárcsaládok (Weiss, Dréher, Széchenyi, Aponyi) egykori palotáit, valamint a csúcskategóriás luxusmárkák (Herendi Porcelángyár, Swarovski Kristály, Caprice Jewellery, Louis Vuitton, Gucci, Armani, Dolce and Gabbana, Tag Heuer) csábító kirakatait.

Az Opera és az Oktogon közti terület (Hajós utca, Jókai tér, Liszt Ferenc tér, Nagymező utca) a szórakozás, a kulturális élmények és a kalandok szempontjából a főváros egyik legizgalmasabb és „legtrendibb” negyede. Éjszaka szinte pezseg az élet, az elegáns és a modern kiülős helyek, bárok, kávézók és éttermek mellett számos színház is található. Akiket pedig a fiatalos és alternatív Budapest érdekel, azoknak a Liszt Ferenc térhez közel fekvő romkocsmák (Szimplakert, Szimpla, Dupla) egyikét ajánljuk. A kocsmák romos belvárosi lakóházak udvarában találhatóak, mégis igazi kozmopolita helyek, ahol minden éjszaka hemzseg a nemzetközi fiatalság!

A „pesti Broadway”, azaz a Nagymező utca több mint száz éve a magyar kabaré és szórakozás fellegvára. Az itt található Operettszínház, a Thália, a Radnóti Színház egész évben izgalmas előadásokkal várja a színházrajongókat.

Budapest büszkélkedhet Európa legelső földalatti vasútvonalával, melyet 1896-ban, a magyar honfoglalás ezeréves évfordulójára adtak át (Milleniumi Földalatti Vasút). Az útvonal és a kocsik a korszak legmodernebb tervei alapján, a Siemens gyár közreműködésével épültek. Az állomásokon néhol még ma is látható csempéket a világhírű Zsolnay gyár készítette. A földalatti megállóhelyei Budapest egy-egy nevezetességét képviselik. A Bajcsy-Zsilinszky utcánál a Szent István Bazilikát, Budapest legnagyobb és Magyarország második legnagyobb templomát látogathatjuk meg. Az Opera Garden Hotel & Apartments néhány házra fekszik az Operaháztól, amely a földalatti következő megállóhelye. Az Operaház a Nemzeti Múzeum és a Pesti Vigadó mellett a főváros egyik legelragadóbb épülete - 1884-ben nyitották meg, azóta számos világhírű énekest és karnagyot látott vendégül. Az Operaház első virágkorát Gustav Mahler igazgatása alatt élte 1888 és 1891 között.

Az Andrássy út és a várost körülölelő Nagykörút kereszteződésénél található Oktogon, Budapest legnépszerűbb találkahelye. Utazzon végig a 4-es vagy 6-os villamos vonalán, ha egy különleges városnéző túrára vágyik! Élvezze Közép-Európa legszebb folyóját, a Dunát kétszer is átszelő, több kilométer hosszú útvonal felejthetetlen látványosságait! Vagy próbálja ki a piros trolibuszok valamelyikét! Az Opera Garden Hotel & Apartments vendégei számos trolibusz-járatot vehetnek igénybe. A 72-es troli a népszerű Városligetbe közlekedik, a 73-as trolival a Keleti Pályaudvarhoz juthatunk el, a 78-as troli pedig egy kellemes utazást kínál a magyar Parlament csodálatos épületéig!

Opera Garden Hotel & Apartments

Tel: +36 1 301 9030 | Fax: +36 1 301 9031
Email: info@operagardenhotel.hu
Cím: H-1065 Budapest, Hajós u. 24.

Megközelíthetőség

Opera Garden Hotel & Apartments location

Díjak

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.