HUNENGGERESPFRAITAPORRUS

Budapest

Budapest, a harmónia és vendégszeretet városa

Budapestet a Duna gyöngyszemének nevezik rendkívül kedvező földrajzi fekvése és a kellemes időjárási viszonyok miatt. Az 525 négyzetkilométernyi területen fekvő magyar főváros a Duna két partján terül el. Magyarország a mérsékelt égöv alatt helyezkedik el, az éves középhőmérséklet 11°C, a napi középhőmérséklet nyáron 25°C, télen 3°C körül mozog. A nyár az év legnaposabb időszaka. Habár az időjárás a különböző évszakokban jelentősen eltér, az ide látogató turisták kora tavasztól egészen november végéig felhőtlenül élvezhetik a város szépségeit, ismerkedhetnek a vendégszeretetükről híres helybeliekkel.

Budapest 1873. november 17-én jött létre a Duna keleti partján fekvő Pest, valamint a nyugati partján elterülő Buda és Óbuda egyesítésével. Napjainkban Pest kétszer nagyobb területet foglal el, és kétszer annyian lakják, mint a Duna dombosabb oldalán elhelyezkedő Budát. A főváros lakossága megközelíti a kétmilliót - Magyarország népességének 20 százaléka Budapesten él!

Bármilyen különös, Budapest felejthetetlenül sokszínű arcát, világvárosiasságát éppen a város hányatott történelmének köszönheti. A megszállók számos műemlékkel, kulturális hatással gazdagították Budapest városképét. A rómaiak Aquincum városát építették fel a Duna nyugati partján, amelynek romjait (közfürdők, amfiteátrumok, szentélyek és vízvezetékek) ma is megcsodálhatja a látogató Óbudán. A 150 éves török hódoltságról és kulturális hatásról a dzsámik és türbék mellett az Európa-szerte ismert törökfürdők (Király, Császár, Rudas) tanúskodnak. Az osztrák uralom, majd azt követő Monarchia pedig barokk, klasszicista, romantikus, eklektikus és szecessziós épületek egész sorát emelte, amelyek alapvetően határozzák meg a mai Budapest történelmi jellegét. Az Osztrák-Magyar monarchia idején a város Közép-Európa olvasztótégelyévé vált: a német, szlovák, olasz, francia, szerb, zsidó betelepülők is örökre szóló kulturális nyomot hagytak. Az 1989-es rendszerváltás után a főváros nemzetközi sokszínűsége tovább erősödött. Jöjjön és ismerje meg az izgalmas budapesti életet!

Budapest, a fürdők városa

Számtalan gyógyfürdőivel, artézi és termálkútjaival, ivócsarnokaival, wellness és fürdőszállóival Budapest méltán sorolható a leghíresebb európai fürdővárosok (Karlovy Vary, Marienbad, Baden-Baden) közé. Budapest wellness- és fürdőturizmusa rengeteget fejlődött az utóbbi években. A turisták többsége legalább egyszer meglátogat egy gyógyfürdőt, élvezi a minőségi szolgáltatásokat és a fürdőhely páratlan hangulatát.

A környéket benépesítő lakosok mindig is kihasználták a meleg- és gyógyvízkincset, de jelentős fürdőkultúra csak a római korban kezdett kialakulni. A középkorban épült fürdők közül számos ma is működik. A második kerületben található Lukács fürdőt (Frankel Leó u. 25-29.) a Szent János lovagok alapították. A világhírű Gellért a tizenegyedik kerületben a Duna nyugati partján (Kelenhegyi út 4.) évszázadok óta az egyik legnépszerűbb budapesti fürdő. A török megszállás nagy lendületet adott a fürdőkultúra további fejlődésének. A törökök néhány dzsámin, türbén és karavánszerájon kívül jószerivel csak fürdőket építettek. Sok közülük ma is fogad látogatókat, akik maguk is részesévé válhatnak a több évszázados fürdőkultúrának. Ilyen fürdők a budai oldalon, az első kerületben található Rudas (Döbrentei tér 9.), a második kerületben lévő Császár (Frankel Leó u 31.) és Király (Fő u. 84.).

A Széchenyi Fürdő a Városligetben található a Fővárosi Nagycirkusszal szemben. Az Opera Gardentől 6 megálló a műemléki Milleneumi földalattival. A többi budapesti fürdőhöz képest viszonylag újnak számít: 1909-1913 között épült, 1926-ban tovább bővítették, és az utóbbi években eredeti szépségéhez hűen felújították. A Széchenyi Fürdő gyógyvize a legmelegebb Európában. A fürdő vizét egy közeli forrás táplálja, a csaknem egy kilométer mély kút vize 74 fokos. A vizet le kell hűteni, hogy a látogatók élvezhessék a csodálatos szabadtéri és fedett medencék nyújtotta örömöket.

Használja ki a budapesti fürdők kínálta felfrissülés lehetőségét! A fürdő élménye csökkenti a stresszt, amelytől mindannyian szenvedünk a mai rohanó világban.

Budapest, a kultúra városa

Budapest az európai kontinens egyik jelentős kulturális központja. A magyar főváros 837 műemléki épülete, 223 múzeuma és galériája, 40 színháza és 7 hangversenyterme számtalan kulturális élményt nyújt a művészetekre éhes látogatóknak. A város idegenforgalmának nagy részét teszik ki a kulturális rendezvényekre, fesztiválokra érkezők, hiszen az év minden hónapjában történik valami érdekes. A leghíresebb és legnépszerűbb budapesti fesztiválok a márciusban megrendezésre kerülő Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Fringe Fesztivál áprilisban és az októberi Őszi Fesztivál. A komolyzene és a színház kedvelőinek mindig gazdag programokat kínálnak ezek az események, melyeken a világhírű hazai előadók mellett kiemelkedő nemzetközi előadóművészek is fellépnek. Az augusztus elején megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál Közép-Európa legnagyobb rockzenei fesztiválja. Minden évben a fesztiváljáró fiatalok ezrei lepik el a Hajógyári-szigetet, hogy az egy hét együttlét alatt élvezhessék a zenét és a szabadságot!

Budapest az év bármely napján kulturális programok egész sorát kínálja a különböző érdeklődési körrel rendelkező látogatóknak.

Budapest, a gasztronómia városa

A magyar konyha az egész világon ismert. A hagyományos magyar ételek gyakran csípősek olyan fűszerektől, mint a piros paprika, bors, fokhagyma és vöröshagyma. A leghíresebb magyar leves a „gulyás” – ezt szinte minden Magyarországra látogató turista megkóstolja. Érdemes megízlelni egyéb autentikus magyar fogásokat is! Élvezze az ízletes, csípős leveseket és pörkölteket, próbálja ki a finom desszerteket! A magyar konyha változatos, ínycsiklandóan kreatív, az ételek íze a fűszerezés és elkészítési módszerek régi hagyományain alapszik.

Az elmúlt években új éttermek százai nyíltak a fővárosban. A gasztronómia elképesztően változatos és nemzetközi lett. A legismertebb világkonyhák mindegyike megtalálható Budapesten a franciától kezdve a kínaiig. A legismertebb nemzeti konyhák mellett megtalálhatja az egzotikus ízeket tálaló éttermeket is!

Opera Garden Hotel & Apartments

Tel: +36 1 301 9030 | Fax: +36 1 301 9031
Email: info@operagardenhotel.hu
Cím: H-1065 Budapest, Hajós u. 24.

Megközelíthetőség

Opera Garden Hotel & Apartments location

Díjak

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.